Home Stiri medicale Aparitie editoriala: Psihologia sportului

Aparitie editoriala: Psihologia sportului

3 Decembrie 2008
Volumul "Psihologia sportului", aparut la editura Risoprint, sub semnatura psihologului Marius Craciun, fost baschetbalist, a fost lansat, vineri, la Cluj Napoca. Autorul aduce in fata publicului un volum referential prin problematica pe care o abordeaza, destinat sportivilor, profesorilor de educatie fizica si sport, antrenorilor, dar, deopotriva, tuturor celor ce performeaza pe cont propriu, in viata de zi cu zi, si cred in deviza "Minte sanatoasa in corp sanatos!".

Studiul psihologului clujean aduce in atentie viata sportiva din cel mai util si interesant unghi de abordare, cel psihologic, analizand concentrarea pentru momentul unic al performantei, tulburarile emotionale cauzate de accidentare, identitatea unui campion, dependenta de victorie si teama de a nu mai fi pe podiumul de premiere, autodialogul negativ, trairile de neincredere, frica, depresia, evidentiind, totodata, ca activitatea fizica, chiar limitata, contribuie la imbunatatirea stimei de sine, imaginii corporale si a dispozitiilor afective.

Prezenta la lansare, prof. univ. Adriana Baban, de la Facultatea de Psihologie si stiintele Educatiei, a evidentiat ca studiul lui Marius Craciun este indiscutabil un reper pentru literatura si domeniul de cercetare de specialitate.

"Este meritul colegului meu, Marius Craciun, ca a folosit dubla sa calitate - de mare sportiv, pana nu demult, si de psiholog, de profesionist in acest domeniu -, impreuna cu competentele sale de cercetator si - de ce nu -, de narator, care relateaza si pentru altii partea nevazuta, interioara, a vietii de sportiv", a spus profesoara Adriana Baban.
La randul sau, conf dr. Flavia Rusu, decanul Facultatii de Educatie Fizica si Sport (FEFS) din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, a aratat ca "pana acum au lipsit cartile precum cea lansata, azi, de Marius Craciun, cu o abordare pragmatica, bazata pe o experienta remarcabila".

Marius Craciun a jucat baschet timp de 17 ani la "U" Cluj, fiind selectionat de 26 de ori in nationala de baschet a Romaniei. Din anul 1999, este psihologul lotului olimpic de judo feminin, iar in aceasta vara a fost decorat cu Ordinul Meritul Sportiv, pentru contributia sa la pregatirea sportivei Alina Dumitru, care a obtinut, la judo, medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing.
Sursa: Agerpres
1303 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate