Home Stiri medicale Intrebari si raspunsuri despre aparatele auditive

Intrebari si raspunsuri despre aparatele auditive

30 Ianuarie 2018 09:05
REPERE DIN STIRE
  • Pierderea auzului este socanta pentru majoritatea oamenilor care trec printr-o astfel de neplacere. Din fericire, pierderea auzului poate sa fie rezolvata prin dispozitive auditive.

Pierderea auzului este socanta pentru majoritatea oamenilor care trec printr-o astfel de neplacere. Din fericire, pierderea auzului poate sa fie rezolvata prin dispozitive auditive care sunt din ce in ce mai performante si conform comenzi.ro, reusesc sa ofere experiente aproape naturale in ceea ce priveste sunetele.

Totusi, cei care se vad brusc intr-o situatie neplacuta, au nevoie de informatii.

Aparatul auditiv nu este genul de produs de care sa fii interesat dintr-o simpla pasiune. Tocmai de aceea, cateva raspunsuri la intrebari uzuale sunt esentiale.

Ce este un aparat auditiv?

Este un dispozitiv care amplifica sunetul, in asa fel incat acesta sa poata fi perceput de catre persoanele cu probleme.

Cate tipuri de aparate auditive exista?

Exista trei solutii, toate destul de performante:

Aparatele auditive IIC (Invisible in the canal). Acestea pot fi introduse in canalul auditiv extern si sunt invizibile pentru cei din jur. Sunt ideale pentru toate tipurile de probleme auditive.

Aparatele auditive ITE (Intra auriculare) Sunt personalizate din punct de vedere al formei sunt foarte usor de manevrat. Sunt ceva mai mari decat variantele IIC, insa acest lucru nu creaza disconfort.

Aparatele auditive BTE (Behind-the-Ear) Denumite si aparate auditive retro auriculare, sunt solutii care se monteaza in spatele urechii. Permit controlul foarte bun asupra sunetului si sunt ideale pentru cei care au probleme de manevrare.

Cine poate sa poarte aparat auditiv?

Oricine! Exista conceptia gresita ca doar oamenii in varsta poarta aparat auditiv. Din fericire, oricine are probleme cu auzul poate sa se bucure de un astfel de produs, existand pacienti intre 0 si 100 de ani.

Cata flexibilitate ofera un astfel de aparat?

Flexibilitatea este totala, in conditiile in care este din ce in ce mai mic si poate fi controlat cu usurinta. Aparatele moderne sunt controlate printr-o telecomanda si permit flexibilitatea de a regla volumul sonar, de a schimba programul de auditie si de a beneficia de o conectare wireless, foarte rapida.

Care este aparatul potrivit pentru problema fiecarui pacient in parte?

Cu siguranta, fiecare persoana are propria solutie care este mai potrivita si care poate sa ii imbunatateasca viata intr-un mod cat mai bun.

Pentru descoperi care este cea mai buna varianta si pentru a putea alege dintre cele mai bune aparate pentru auz, este strict necesar consultul medicului.

Pe piata exista destul de multe aparate auditive comercializate de diverse branduri, care pot fi utile, insa pot si dauna.

Tocmai de aceea, achizitia trebuie sa se faca doar dupa ce s-a primit o recomandare din parte medicului si s-a stabilit care este problema pentru care auzul a disparut.

Este scump un aparat auditiv?

Nu! Nu este nici un dispozitiv foarte ieftin, insa este accesibil aproape oricui si este o solutie pentru sanatate pe termen lung si foarte lung.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro
3024 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate