Home Stiri medicale UPU Slatina va avea asistent social si psiholog

UPU Slatina va avea asistent social si psiholog

3 Februarie 2009 12:06
UPU Slatina va avea asistent social si psiholog
Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Slatina a inaintat ministerului Sanatatii spre aprobare un set de masuri care sunt menite sa eficientizeze activitatea de la Unitatea de Primire Urgente si sa ofere o imagine mai prietenoasa acestei sectii.

Printre masuri se numara suplimentarea numarului de medici, a personalului administrativ, dar si angajarea unui asistent social si a unui psiholog in paralel cu transformarea spatiului de la UPU.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, Cristina Bontescu, a precizat ca spitalul a cerut Ministerului Sanatatii infiintarea a doua linii de garda la UPU Slatina, fata de una singura cum a fost pana acum, astfel incat permanent in sectie sa fie doi medici.
O masura urgenta ce va fi pusa in practica incepand de saptamana viitoare se refera la detasarea la UPU a doi registratori medicali din spital pentru ca rstul cadrelor medicale sa se ocupe de acordarea asistentei medicale si mai putin de chestiuni administrative.

Pentru a schimba perceptia despre UPU Slatina, dar si pentru a veni in sprijinul rudelor pacientilor s-a hotarat detasarea unui asistent social care sa informeze continuu insotitorii asupra starii de sanatate a persoanei aduse, in vederea acordarii de ingrijiri medicale.

Conducerea spitalului a mai hotarat ca un psiholog din cadrul spitalului sa colaboreze cu cadrele medicale de la UPU pentru a acorda consiliere de specialitate apartinatorilor celor adusi la camera de garda. Potrivit Cristinei Bontescu se are in vedere si imbunatatirea conditiilor din sala de asteptare in scopul ca aceasta sa devina mai \"umanizata si mai prietenoasa\" si reorganizarea spatiului de triaj. Aceste ultime doua masuri necesita o reamenajare a spatiului de la UPU, cu ajutorul unui arhitect.

In prezent la Spitualul Judetean de Urgente Slatina situatia evolueaza in sensul normalizarii, dupa ce luni la UPU mai lucra un singur medic si sectia era in pericol de a fi desfiintata iar spitalul risca declsificarea din spital de urgente. intre timp au fost cooptati la UPU trei specialisti in terapie intensiva de la Sectia ATI si a fost incadrat de urgenta inca un medic de la Craiova, urmand a mai fi adusi doi medici specialisti in medicina de urgenta de la Craiova.

Dupa problemele descoperite la Spitalul Judetean Slatina in urma mortii unui pacient care nu a primit asitenta medicala, activitatea spitalului a fost verificata de o comisie ministeriala care nu a anuntat concluziile anchetei inca, iar spitalul face verificari in cazul unui medic de la Cardiologie, Mircea Andritoiu, acuzat de colegi si pacienti ca vine inarmat la spital. Cazul Andritoiu este cercetat si de o echipa de politisti.
2390 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate