PaginaMedicala TV - Dr. Alexandru Calin (Oxford): Dezvoltam, in premiera mondiala, un monitor specializat in managementul comei

Dr. Alexandru Calin (Oxford): Dezvoltam, in premiera mondiala, un monitor specializat in managementul comei

20 Octombrie 2014
Dr. Alexandru Calin urmeaza studiile doctorale la Universitatea din Oxford si este pasionat de neurostiinte. El a absolvit Facultatea de Medicina din cadrul UMF "Carol Davila" si a terminat Masterul la Oxford, ca sef de promotie, primind Distinction si The Sherrington Prize in Neuroscience.

Alexandru Calin si-a imbogatit experienta academica in strainatate inca de cand studia in Bucuresti si a participat la diverse proiecte, printre care si la Harvard Medical School (in colaborare cu dr. Mirela Simon). De asemenea, el a fost recrutat inca din 2008, la Centrul pentru Excelenta in Neurostiinte, din cadrul UMF "Carol Davila", laborator cu care si astazi continua colaborarea.

In proiectele stiintifice intreprinse, tanarul cercetator a fost format si indrumat de catre prof. dr. Leon Zagrean si prof. asoc. Dr. Mihai Moldovan, iar in prezent lucreaza in domeniul epilepsiei impreuna cu dr. Andrei Ilie si prof. asoc. Colin Akerman in cadrul departamentului de farmacologie a Universitatii Oxford.

Dr. Calin a vorbit pentru PaginaMedicala.ro despre studiile la Oxford, dar si despre planurile si proiectele in care este implicat.
2603 vizualizari
.
1 - 36 din 394
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate